Jobzone stilte sterkt under KT 2019

Den niende utgavene av Karrieretrappa gikk av stabelen torsdag 31. januar. Åtte bedrifter fra næringslivet konkurrerte om tittelen «Nærlingslivets sprekeste bedrift»


BDO viste muskler allerede før start 

Alle bedriftene som deltok

Før start ble lagene tatt ut en etter en for å bli fotografert. PwC, Deloitte og Sopra Steria valgte å vise frem sin Colgate-smil, Accenture gikk for en sikker «tommel opp», KPMG valgte «mannebæring», mens BDO viste sine akrobatiske ferdigheter ved å stå på hendene. Det taktiske spillet var i gang.

BI måtte smake på trappa

Forhåpningene til BI var store. Ikke bare så de spreke ut, men de var også på hjemmebane. De skulle kjenne trappa ut og inn. Der tok vi feil. Etter at BI-løperen hadde falt to ganger i trappa i de innledende rundene måtte bandasje til for å støtte opp fingrene. Forhåpentligvis var de mulig å bruke til ansattturen i Hemsedal dagen etter.

Koffeintørste studenter og heiarop

Det var til tider stappet med tilskuere for å se på showet i Oasen. Deloitte skulle ha bedriftspresentasjon senere på dagen og hadde derfor stand på skolen. Laget ble regelrett løftet opp trappa med heiarop fra sine kollegaer. Stemningen steg enda et hakk når Red Bull kjøleren ble trillet frem. Det oppstod til tider kaotiske tilstander når koffeintørste studenter skulle tømme kjøleren med Red Bull oppi Douchebagene sine.

RedBull-kjøleren ble fort en favoritt blant studentene.

Tjuvstart på Jobzone og BDO

Konkurranseinstinktet til deltakerne var på topp og de ga alt for å lede gjennom første sving. Dette fikk vi se i kvartfinalen mellom Jobzone og BDO. BBLs økonomiansvarlig og startmann ble regelrett ble dratt med opp til første etasje. All ros til økonomiansvarlig som klarte å holde begge lagene igjen når de valgt å starte på «tre, to, en» og ikke «tre, to,en, kjør!»

Semifinalene – KPMG gamblet med stein

Semifinalene skulle stå mellom: Deloitte mot Accenture og BDO mot KPMG. For å avgjøre hvem som skulle starte i innerste bane skulle duellen starte med stein, saks papir. Brølet til KPMG kunnes høres helt inn på Thon Hotel Storo, når de innså at deres KPMG-stein ikke hadde en sjanse mot BDO-papiret, og dermed måtte starte semifinalen i ytterste posisjon.

Finalen

Deloitte – Accenture og BDO – KPMG

Finalen stod mellom BDO og Accenture. Kommentaren fra Accenture før start var:

«Mye avhenger av stein, saks, papir. Det gjelder å få innersvingen uansett fra start. Blir man liggende bak så er det å prøve å rykke forbi på toppen.»

I BDO-leiren var det store uenigheter om taktikken før finalen. Taktikken bestod av både å  «Gå ut maks og øke på» og «Vi kan jo bare løpe».

Under finalen sendte BDO karabinkroken sin først og ledet halveis. Accenture lå hakk i hæl. Ingen kunne gjøre noe med sluttspurten til BDO opp de siste etasjene, som gjorde at det endte med seier. Premiene var hver sin oransje smørebukk «Mr. Gripy» fra Happy Norwegian. I tillegg fikk de med seg vandrepokalen hjem til kontoret.

Kommentaren til prosjektansvarlig for Karrieretrappen Maren Skyrud, var at hun aldri tror hun har sett så stort konkurranseinstinkt i trappene på BI noen gang.