Hva er Bergensbaneløpet?

Bergensbaneløpet er en stafett mellom Handelshøyskolen BI i Oslo og Handelshøyskolen i Bergen (NHH). Det er et av Norges eldste studentarrangementer, og ble grunnlagt i 1973.

Når er Bergensbaneløpet?

Bergensbaneløpet blir arrangert i april hvert år, og går over tre dager (torsdag – lørdag).
Bergensbaneløpet 2017 finner sted 29. mars – 1. april.

Hvem kan være med på Bergensbaneløpet?

Alle som er heltidsstudenter eller ansatte ved Handelshøyskolen BI i Oslo kan delta.

Hvordan kvalifiserer man seg?

For å kunne delta må man oppfylle punktet over, samt kvalifisere seg gjennom uttaksløp som blir arrangert på de to skolene.

Hvor mange deltar?

Det er 110 etapper og man kan kun løpe én etappe per person.

Hvor lang er en etappe?

For jenter varierer etappelengden fra 1,5 km til 4,0km. De fleste etappene ligger på mellom 2,0 km og 3,0 km. For gutter varierer etappelengden fra 2,5 km til 6,0km. De fleste etappene ligger på rundt 4,0 km.

Hvor mye koster det å være med på Bergensbaneløpet?

Det er helt gratis å være med på Bergensbaneløpet som løper. Transport, mat og overnatting blir dekket, i tillegg får alle løperne tildelt gratis løpetøy. I etterkant av Bergensbaneløpet arrangeres det en bankett, som er åpen for alle deltakere og som koster rundt 500,- kroner (pris kan avvike fra år til år).

Supporterne som vil delta under Bergensbaneløpet må betale for en supporterbillett.

Må man være med på hele Bergensbaneløpet for å løpe en etappe?

Nei, man trenger ikke å være med på hele turen mellom Oslo og Bergen for å løpe en etappe. Vi legger til rette for de som av ulike grunner ikke kan være med på hele arrangementet, slik at de får gratis transport t/r til den etappen de skal løpe.

Det er altså fullt mulig å slutte seg til Bergensbaneløpet på dag 2 eller dag 3, hvis du for eksempel har blitt forhindret av eksamen eller jobb den første dagen.

Blir det holdt treninger i løpet av året?

Det blir holdt to treninger i uken stort sett hele året. Treningene går mandag og onsdag, og er åpen for alle uansett nivå og ambisjon. Treningene er gratis.

Besøk vår facebookside for mer informasjon om treningene: www.facebook.com/bergensbanelopet/

Må man være med på treninger for å delta på Bergensbaneløpet?

Nei, det er ikke nødvendig å delta på våre treninger for å delta på Bergensbaneløpet. Våre treninger er ment som et tilbud for alle som ønsker å holde seg i form. Det er også et sted der man kan bygge nettverk for studiehverdagen og i forkant av Bergensbaneløpet.

Sikkerhet under Bergensbaneløpet

Det gjennomføres en lang rekke sikkerhetstiltak for å ivareta sikkerheten til arrangementdeltakerne og den generelle trafikkflyten langs ruten.

Hva vil det si å være funksjonær under Bergensbaneløpet?

Vi trenger rundt 30 personer til å hjelpe styret med å utføre spennende og varierte oppgaver under Bergensbaneløpet. Det er helt avgjørende å ha funksjonærer med på laget for at arrangementet skal gå smertefritt.